Ügyfélszolgálat és telefonos rendelés

H-P 10-18h 

06 70 850 7161

Öntapadós tapéta cikkek

Tippek és trükkök a vízálló öntapadós tapéta használatához!

Demeter Miklós
Demeter Miklós
Tippek és trükkök a vízálló öntapadós tapéta használatához!

Ha olyan tapétát keresel, amely ellenáll a kiömlött folyadékoknak és a fröccsenéseknek, a vízálló öntapadós tapéta a tökéletes választás! Ezt a fajta tapétát poli(vinil-klorid)-ból, azaz pvc-ből készítik, amely nedvességállóvá teszi. Íme néhány tipp és trükk a használatához:

Az öntapadós vízálló tapéta milyen helyiségben használható leginkább?

 

Nagyszerű választás fürdőszobákba, konyhákba és más olyan helyiségekbe, ahol a nedvesség valószínűleg problémát jelent. Fontos megjegyezni, hogy a csak ott használjuk, ahol a vizesedés kívülről éri a tapétát. Amennyiben belülről vizesedik a felület, például egy falszakasz, ott ne használd, mert hamar leválik a felületről. Könnyen telepíthető, és számos stílus és dizájn közül választhatsz, melyekre mindjárt adok ötleteket…

Csempére is felrakható? 

A vízálló öntapadós tapéta csempére is felrakható. Ez nagyszerű módja annak, hogy egy kis személyiséget - egyedi stílust adj fürdőszobádnak anélkül, hogy kiterjedt átalakításokat kellene végezned. 

Vagy pontosan arra a méretre vágjuk, mint a csempe felülete - csempematricát készítünk belőle - vagy a fugát is eltakarva a teljes csempézett falat elfedjük vele. Ha az egész fal lefedése mellett döntesz, akkor az öntapadós tapéta horonyméretű csíkjaival létrehozhatsz egy hamis fugavonalat - kamu fugát, persze ezt eltérő színű tapétából érdemes kivágnod. Így gyönyörű, egységes megjelenést kaphatsz, anélkül, hogy aggódnod kellene a régi rossz fugák okozta vízkár miatt.

Milyen bútorra használható ez a vízálló fólia?

A vízálló bútorfólia kiválóan alkalmas a régi, esetleg sérült konyhai munkalapok felületének helyreállítására. A legtöbb esetben a konyhai munkalapot nem kell eltávolítani, csak alaposan meg kell tisztítani, hogy az öntapadós fólia megtapadhasson. Mielőtt elkezdenéd, győződj meg róla, hogy a felület tiszta, és mentes minden zsírtól vagy portól. Vág méretre a fóliát kis ráhagyással, és húzd le a hátlapját. Óvatosan helyezd a fóliát a felületre, és egy applikációs lapáttal vagy hitelkártyával simítsd rá a felületre és az esetleges buborékokat is simítsd el. A munkalap azonnal használható, de hogy a ragasztó megszilárduljon teljesen azért pár órának el kell telnie. A munkapult használata során vigyázni kell, hogy a mechanikus sérülések ne keletkezzenek a fólián, mert a vízálló képességére csak akkor számíthatunk, ha felületén nem keletkeznek sérülések.

A vízálló tapéta falra is felrakható. A régi tapétát ilyenkor el kell távolítani előtte és a felületet sima kell legyen és ne porladjon. Nagyon fontos, hogy csak kiszáradt, por és zsírmentes falfelületre rakjuk, mert különben hamar leválik.  A fal lég és pára áteresztő képességét lezárja, így csak olyan falfelületre szabad felrakni, ahol ez nem okoz majd gondot. További részleteket erről az öntapadós tapéta felrakása falra cikkünkben olvashatsz >>

A vízálló tapéta használata tehát nagyszerű módja annak, hogy akár falakat, csempe felületeket, egyes bútorokat extra védelemmel lássunk el. Kicsit drágább lehet, mint a hagyományos tapéta, de a hozzáadott biztonság és tartósság miatt megéri. A vízálló tapétát ráadásul könnyű felszerelni, és a felület sérülése nélkül gyorsan eltávolítható.

Milyen vízálló öntapadós fóliák kaphatók? 

Elárulok egy nagy titkot! A csempematrica webshopunkban számos mintázatban és színben kapható öntapadós tapéták, csempematricák és bútorfóliák mindegyike pvc-ből készült termék - ezért egytől egyig vízállóak. Nagyon kedveltek a márványmintás öntapadós tapéták, a famintás fóliák, de a trendi design fóliák is. Böngéssz kedvedre és vágj bele, megéri. Amennyiben elakadsz valahol, csak dobj egy email vagy csatlakozz a privát facebook csoportunkhoz - ahol egy több ezres segítőkész közösség vár!