Ügyfélszolgálat és telefonos rendelés

H-P 10-18h 

06 70 850 7161

Öntapadós tapéta

 

Általános tudnivalók az öntapadós tapétákról

 

Az öntapadós tapéta nagy általánosságban PVC - ből készül. Több fajtáját különböztetjük meg: Vannak az egyszínű és a mintás tapéták. Ezen belül vannak a felületében enyhén dombornyomott, úgynevezett strukturált és a csak színében mintás tapéták. Az egyszínű tapétáknak kétféle változata létezik, a fényes és matt típus. Műanyag alapanyagoknak köszönhetően moshatóak és könnyen tisztíthatóak.

 

Általános méretei a következők:

  • 45 cm 2 méter
  • 67 és fél cm 2 méter
  • 90 cm szer 2 méter
  • 45 cm szer 15 méter
  • 67,5 cm szer 15 méter
  • és 90 cm szer 15 méter

Lássuk az öntapadós tapéta kínálatot »


Öntapadós tapéták

Aktuális öntapadós tapéta kínálatunk

 

 

Öntapadós tapéta webshop vélemények


 

Demeter Róbert öntapadós tapéta szakértő

Demeter Róbert öntapadós tapéta szakértő vagyok


Bár nem 1-2 napja merültem el az öntapadós tapéták világában, mégis mindig bámulatba ejt, hogy mennyiféle kreatív megoldást tanulhatok tőletek és köszönöm a beküldött fotókat!

Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy minden szükséges információt megadjunk számodra, hogy te is magabiztos öntapadós tapéta szakértővé válhass és vendégeid csodálatát elnyerd a környezeted újjávarázsolásával.

Keress bátran akkor is, ha nagyon tetszik az ötlet, de mégis meghagynád a kivitelezést rutinosabb kezeknek - ajánlunk számodra megfelelő szakembert a feladatra!


Lássuk az öntapadós tapéta kínálatot »Az öntapadós tapéta főbb felhasználási területei:


A háztartáson belül nagyon sok helyen felhasználható a legtöbb öntapadós tapéta.

Felhasználás bútorfóliaként:

Bútorfóliázás során a bútorokat jellemzően vagy egyszínű vagy pedig fa mintázatú öntapadós tapétával szokták borítani. Kisebb költségvetéssel vagy kisebb felkészültséggel csak és kizárólag a szemben lévő bútor ajtó lapját szokták burkolni, és már ez is óriási látványvilágot kölcsönöz. Bátrabb felhasználóknak ajánljuk, hogy akár az egész bútort be tudják borítani öntapadós tapétával ezért nevezzük bútorfóliának is ezt a termékcsoportot.

Tisztán tartható előszobafal létrehozása:

Az előszobafal, mivel rendkívül sokszor hozzá érünk a falhoz ezért az nagyon gyorsan koszolódik. Ha viszont tisztítható öntapadós tapétával borítjuk be akkor egy mosható felületet kapunk amit bármikor könnyedén meg tudunk tisztítani.

Fürdőszoba design felfrissítése:

Fürdőszobánk hangulatát is rengetegféle öntapadós tapétával meg tudjuk újítani. Amennyiben azonban nem szeretnénk elfedni tejesen a régi higedburkolatot öntapadós tapétával, úgy választhatunk az ezekből az alapanyagokból egyedi méretre készített csempematrica kínálatból.

Egyéb praktikus ötletek:

Íróasztal alatti falrészek illetve a háziállat kedvenc falhoz dörgölőzési részét be tudjuk borítani mosható öntapadós tapétával így megelőzve, hogy olyan felület alakuljon ki amit már nem tudunk alaposan megtisztítani .

 

Felhasználási útmutató


Az öntapadós tapéta használatra kész. Minden sima száraz és portalan felületre ragad. Az érdes falfelületet a leragasztás előtt csiszolja simára és portalanítsa. A gipsz mész vagy enyves festék csíkokat le kell csiszolni és alapozó anyaggal (falfix) le kell kenni.

A fóliát a hátoldalon lévő négyzetrács segítségével könnyedén le lehet szabni. Nagyobb felület leragasztásakor a hátoldalon lévő papírt először csak körülbelül 10 cm-re húzza le és a szabaddá tett fóliát ragassza le.Ezt a műveletet úgy nevezzük pozicionálás. Ha megfelelő a pozíciója, az öntapadós tapétának, akkor az egyik kezünkkel fogjuk meg az öntapadós tapéta hátoldalát és kezdjük el folyamatosan húzni, a másik kézzel pedig a fóliát fentről lefelé és középről a szélei felé haladva le kell simítani. Ehhez a legjobb eszköz egy puha rongy vagy egy simító lapát.

Amennyiben a fólia ferdén ragad fel óvatosan ismét le kell húzni anélkül, hogy megnyújtanánk. Az öntapadós tapétát így akár többször is meg tudjuk igazítani anélkül, hogy bármiféle sérülést okoznánk az öntapadós tapéta anyagában. Az öntapadós tapétákat egymással átlapolva illesztjük, egyszínű tapétáknál 5-10 mm mintás tapétáknál pedig a mintától függően akár több centiméter is lehet az illesztési felület nagysága.

Leragasztás után amennyiben a felület igényli, vasalóval a legkisebb fokozaton a széleket végig lehet simítani. A ráncokat és a légbuborékokat finom nyomással és a közepétől a széle felé való simítással lehet eloszlatni a makacs buborékokat egy tűvel szúrja ki és a levegőt nyomja ki belőle. Az öntapadós tapéta szappanos vízzel tisztítható a visszamaradt régi fólia leoldása megkönnyítheti a hajszárítóval felmelegítjük.


Lássuk az öntapadós tapéta kínálatot


Szűrés