Ügyfélszolgálat és telefonos rendelés

H-P 10-18h 

06 70 850 7161

Blog

Öntapadós tapéta gyerekszobába - 5+1 tipp, hogyan használd

Demeter Miklós
Demeter Miklós
Öntapadós tapéta gyerekszobába - 5+1 tipp, hogyan használd

Az öntapadós tapétát gyerekszobába is nagyon sok formában használhatjuk.

Magyarországon szerencsére egyre népszerűbb megoldás ez a felújítási valamint dekorációs forma és ettől a gyerekszoba sem kivétel. Nézzük, hogy melyek a leggyakoribb tippek amelyek alkalmazásával kis költségvetésből, szakember megfizetése nélkül is látványosat alkothatunk:

Öntapadós tapéta gyerekszobába:

1.Tipp - Falvédőként alkalmazva

Természetesen a falvédőként alkalmazását mint dekorációs elem értem, hiszen a pvc - ből készült öntapadós fólia nem vetekszik egy textil vagy szőrme vagy habszivacs anyaggal, melyeket gyakran használnak az ágy melletti területen. Azonban ez az egyik legkisebb felületen alkalmazható - ezáltal olcsó dekorációs elem, amelyet gyermekünk imádni fog - főleg, ha a kínálatból ő választhatja ki ami neki tetszik. Mindenképp olvasd el az öntapadós tapéta felrakása falra című cikkünket a témában, hogy elkerüld a felrakás útvesztőit, ha meglepnéd csemetédet egy klassz öntapadós tapéta falvédő dekorációval!

2.Tipp - Ágykeret, az ágy tapétázható részeinek fóliázása

A gyermek ágyak fa vagy műanyag borítású részein, kellő tisztítás és zsírtalanítás után tökéletesen megtapad az öntapadós tapéta. Így remekül használhatjuk bútorfóliaként. Vannak kimondottan gyerekmintás öntapadós tapéták, melyek 0-14 éves korig ( persze ez ízlés dolga) alkalmazhatóak gyermekeink nagy megelégedésére.

Az egyszerűbb szerkezetű ágyak tisztítást követően gyorsan fóliázhatóak, azonban a bonyolultabbakat célszerű olyan darabokra szerelni, hogy az öntapadós bútorfólia szélei és illesztései annyira eldolgozhatóak legyenek, hogy teljesen gyári, új bútor hatását kelthesse a fóliázás eredményeként.

3.Tipp - Egy egy falszakasz fóliázása összhangot teremt

A gyerekszoba egyszínű falainak egyhangúságát is megtörhetjük azzal, ha egy - egy falszakaszt, falat fóliázunk. Akár azzal az öntapadós tapétával, amelyikkel az ágyat vagy a falvédő felületét - így továbbvíve a stílust - de ne nyomjuk agyon a teret egy teljes szobát beborító színkavalkáddal. Például az íróasztal mögötti falfelület, vagy konnektorok, villanykapcsolók egyéb fali kiegészítők körül lévő falfelületet fóliázzuk ilyenkor.

4.Tipp - Táblafóliáról hallottál már?

Biztos bele futottál már te is, mikor a csemetéd kezében egy filctollal vagy krétával elégedett vigyorral nyugtázza a falra, vagy bútorra létrehozott műalkotását és nem érti a riadt - elégedetlen ábrázatod ????

A tábláfólia erre a problémára jelent megoldást. Létezik krétával vagy filccel írható változata - de néhány színezhető táblafólia is kapható már.5.Tipp - Gyerekszoba bútorok fóliázása

Sok családban előfordul, hogy a gyerekek megöröklik egymás bútorait - hiszen ezek is több évtizedig kiváló minőségűek - így miért is dobnánk ki ezeket? Minden gyermek szeretne egyedit és saját bútort, a fóliázással ez is költséghatékonyan és könnyen megoldható.

Mint már korábban említettem az öntapadós tapéta valójában remek bútorfólia is egyben. Kiválóan fóliázhatjuk vele szinte bármelyik gyerekbútort - szekrényt, íróasztalt, fa - műanyag székeket de bármilyen használati tárgyat is amin megtapad. Például laptop, tablet, képkeret, mesekönyv stb..Gyermekeknek szánt mintákat igyekeztünk összegyűjteni a gyerekmintás kategóriában, azonban bármelyik öntapadós tapéta vagy bútorfólia remek megoldás lehet erre a célra - minták kiválasztása miatt ezeken az oldalakon is érdemes végig száguldani ????

+1.Tipp - Gyermek bútorok felújítása kamaszoknak

Eljön bizony az idő, amikor kamaszkorba lépnek és már a haverok barátok / barátnők előtt ciki a régi szeretett gyerekminta a szobában. Mi sem egyszerűbb mint kiválasztani egy - két trendi mintás öntapadós tapétát és kamaszosra - gyermekünk számára ismét otthonossá varázsolni kis birodalmát.

Íme néhány példa:Írd meg, hogy neked milyen ötlet jutott még eszedbe a gyerekszobába történő öntapadós tapéta felhasználásról?