Ügyfélszolgálat és telefonos rendelés

H-P 10-18h 

06 70 850 7161

Öntapadós tapéta cikkek

Öntapadós fólia ajtóra? Hogyan alakítsuk át régi, fáradt vagy sérült ajtónkat öntapadós fóliával?

Demeter Miklós
Demeter Miklós
Öntapadós fólia ajtóra? Hogyan alakítsuk át régi, fáradt vagy sérült ajtónkat öntapadós fóliával?

Az öntapadós fólia ajtóra egy egyszerű és olcsó módja annak, hogy ajtóid új életre keljenek. Ebben a blogbejegyzésben megmutatom, hogyan kell az öntapadós fóliát felhelyezni az ajtóra, valamint válaszolok néhány, a termékkel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésre. Lássunk hozzá!

Mi az az öntapadós fólia?

Az öntapadós fólia egy vékony műanyag pvc fólia, amely ragasztós felülettű hátlappal rendelkezik. Különböző felületeken, például fán, üvegen és fémen használható, és gyakran használják dekorációs célokra is.

Ha ajtód régi, fáradt vagy sérült, könnyen átalakíthatod öntapadós fóliával. Ez a fajta fólia könnyen felhelyezhető, és percek alatt új külsőt kölcsönözhetsz ajtód felületének és a tok részének egyaránt. Többféle színben és mintázatban kaphatóak, így könnyen megtalálhatod az otthonod számára tökéletes megjelenést.

A legjobb az egészben, hogy nem csak búrokat újíthatunk és dekorálhatunk vele, hanem az öntapadós fólia ajtóra is könnyen felszerelhető. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan alakíthatod át ajtóidat.

Hogyan kell öntapadós fóliát felrakni az ajtóra?

Az öntapadós fólia felhelyezése az ajtóra gyors és egyszerű módja annak, hogy új külsőt adj számára. Íme a szükséges lépések, melyeket az ajtólap és az ajtótok felületén tetszés szerinti sorrendben végezhetsz el egymás után: 

  1. Mérd meg az ajtót, és vágd méretre a fóliát, ügyelve arra, hogy mindkét oldalon hagyj néhány centiméternyi pluszt!
  2. Az öntapadós tapéta felhelyezése előtt tisztítsd meg az ajtó felületét egy vizes - tisztíszószeres ronggyal, hogy por és zsírmentes legyen a felülete. Ez segít a fólia jobb tapadásában. 
  3. Távolítsd el a fólia hátlapját, és helyezd fel az ajtó felületére. Ügyelj arra, hogy menet közben simítsd ki a buborékokat egy puha ruhával vagy applikációs lapáttal. 
  4. Egy éles késsel vagy sniccerrel vágd le a felesleges fóliát az ajtó széleinél. 
  5. Ez az! Kész is vagy! Hátradőlve csodáld meg a kezed munkáját, élvezd az új ajtóidat!

 

Az öntapadós ajtó fólia könnyen tisztítható.

A legtöbb öntapadós ajtó fólia PVC-ből készül, amely tartós és vízálló anyag. Ezáltal ideálisak olyan helyiségekben , ahol sok a nedvesség, például a konyhában és a fürdőszobában, de kiváló a lakásunk bejáratának és beltéri ajtajainak felújítására és dekorálására is.

A PVC ajtófóliák emellett könnyen tisztíthatók. Gátolják a penész és a baktériumok elszaporodását a felületükön.

Szükség esetén eltávolítható vagy cserélhető? 

Az öntapadós ajtó tapéta egyik jó tulajdonsága az, hogy gyorsan eltávolítható. Könnyen elvégezhető ez a folyamat egy hajszárító segítségével. A felmelegített fóliát egyszerűen húzzuk le az egyik saroktól kezdve, és haladjunk körbe-körbe, amíg teljesen el nem távolítjuk.

Egy kis odafigyeléssel az öntapadós ajtó tapéták hosszú évekig kitarthatnak, cserélni csak akkor kell, ha például megsérül vagy ha megunjuk a látványát.

Milyen fóliák közül tudok választani?

A webshopban kapható összes öntapadós tapéta és bútorfólia alkalmas lehet az ajtóid dekorálására. Legnépszerűbbek a fahatású öntapadós tapéták és az egyszínűeket kedvelik.

Aki pedig merészebb színeket és mintákat használná, az a trendi mintás öntapadós tapétákhoz látogasson el.

Láthatod, hogy néhány egyszerű lépéssel friss, új külsőt kölcsönözhetsz otthonodnak, amely évekig kitart. Ne várj tehát tovább - kezd el még ma!