Ügyfélszolgálat és telefonos rendelés

H-P 10-18h 

06 70 850 7161

csempematrica cikkek

Az öntapadós konyhai csempematrica használatának fortélyai

Demeter Miklós
Demeter Miklós
Az öntapadós konyhai csempematrica használatának fortélyai

Ha egyszerű és megfizethető módját keresed konyhád felfrissítésének - felújításának, akkor vedd fontolóra az öntapadós konyhai csempematrica használatát.Más néven csempe matrica illetve dekor matrica, amelyet közvetlenül a meglévő kerámia csempék fölé kell helyezni illetve felragasztani az öntapadós felületének köszönhetően.

A legjobb az egészben, hogy számos színben és mintában kaphatók, így egyedi, teljesen sajátos dizájnt hozhatsz létre. Íme, amit az öntapadós konyhai csempematricák otthoni használatáról tudni kell:

Mi az a csempematrica?

A csempematrica valójában öntapadós tapéta lapokat jelent, amelyeket a meglévő csempék méretére vághatsz magadnak, de ha nem akarsz sokat szabdalni, akkor mi ezt megtesszük helyetted szinte egyedülállóan a magyar piacon. A legtöbb csempematrica PVC -ből készül, amely 80 fokig hőálló és vízálló. Ezáltal ideálisak a konyhában való használatra, ahol gyakran sok a nedvesség és a hő.

Melyik csempére, hová érdemes felragasztani?


Teljes csempe felület elfedése

Leggyakrabban a régi típusú – hagyományos csempe felfrissítésére alkalmazzák. A csempe teljes felületének eltakarása a cél, de a régi fugák láthatóak maradnak. Ezt akkor érdemes alkalmazni, mikor a fuga állapota még megfelelő. Amennyiben a fuga még jó, csupán elszíneződött – úgy fugafilc segítségével ezen a problémán is könnyen segíthetünk.

Csempematrica méretek ebben a kategóriában:


10x10cm>>> 15x15cm>>> 15x20cm>>> 20x20cm>>> 20x25cm

Konyhai hátfal felújítása csempematricával

A régi konyhai hátfalakkal csodát tehet egy jól megválasztott fólia. Nagy a szín és mintaválaszték, melyből könnyen találhatsz olyat, amely a konyhabútoroddal megfelelően harmonizál. Síkban jól futó régi csempeméretre felrakhatunk – új dizájn csempe méretű matricát is, amellyel aztán tényleg e századba költöztethetjük konyhánkat.

Erre az alábbi méreteket ajánljuk: 50x20cm vagy 50x25cm

Dekorációs megoldások csempematricával

A következő népszerű felhasználás a konyha dekorálása csempematricával. Itt három fő terület van amit érdemes átgondolni:

  1. A csempematricákkal lehet részlegesen is elfedni a csempe felületét feldobva annak megjelenését.
  2. A háttér nélküli dekor csempematricával is feldobatjuk a konyhánk stílusát
  3. Háttérrel rendelkező falmatricát is ragaszthatunk a csempe felületére, ezzel adva domináns stílust a helyiségnek.

Járólap burkolása csempematricával

Ez a fólia típus a gyártók ajánlása alapján nem kimondottan ajánlott a padló fóliázására, így erre garanciát nem vállalnak. Ennek ellenére azonban sokan használjátok már a csempematricát a régi, kopott padlólap elfedésére. Jó hír, hogy hamarosan kapható lesz egy teljesen áttetsző kopásálló fólia is kínálatunkban, amellyel kiegészítve már megállja a helyét a csempematrica hosszabb távon is a járólapok világában.

Ablakfóliából csempematrica

Kreatív megoldások között említeném meg azt a csempematricát, amikor nekünk tetsző mintázatú ablakfóliából vágunk vagy vágatunk csempéink méretére csempematricát. Ilyen gyári megoldás nemigen van a piacon, ezért, ha szeretjük az egyedi stílust – akkor ez a megoldás a miénk!

Kamu csempematrica

A sor végén említem ugyan, de az egyik legnépszerűbb megoldás a csempemintás öntapadós tapéta, amellyel a fenti alkalmazási területek majd mindegyikén alkalmazható fóliázási megoldást kaphatunk.

A csempematricák felragasztása

A csempematricák felragasztása meglehetősen egyszerű folyamat. Kezd a csempefelület enyhe tisztítószeres-vizes oldattal történő tisztításával. Ez eltávolítja a szennyeződéseket és a zsírt, amelyek megakadályozhatják a matricák megfelelő tapadását. Ha a felület tiszta, csak húzd le a hátlapját, és ragaszd a helyére a csempematricát. A legjobb eredmény elérése érdekében pozícionálni kell a felragasztáskor a fóliát - illeszteni a fugákhoz. Valamint még sok apró mozzanat, melyről a csempematrica kisokos című cikkünkben olvashatsz részletesen >>

Csempematricák cseréje

Ha valaha is ki kell cserélned valamelyik csempematricát, akkor egyszerűen óvatosan húzd le, és helyére helyezd fel egy újat. Ügyelj arra, hogy először tisztítsd meg a felületet, hogy az új matrica megfelelően tapadjon. Az is előfordulhat, hogy hajszárítóval enyhén fel kell melegíteni a régi csempematricát, hogy könnyebben el tudd távolítani a felületről.

Miért érdemes ezzel a fóliával kezdeni az ismerkedést?

A legtöbb felhasználói visszajelzés szerint az a fóliázásba félnek belevágni sokan, mert aggódnak, hogy elrontják. Az öntapadós tapéták és bútorfóliák kezelése a méretükből adódóan gyakorlottabb kezeket igényelnek. (45cmx2m - 90cmx15m az méret terjedelmük) A csempematrica ezzel szemben egy kis fólia darab csupán, amivel ideális elkezdeni a fóliázási karriered, hiszen nem kell aggódnod, még ha elrontod sem.

Nem csinálsz csupán pár forint deficitet, bár ehhez sokszor el kell rontanod ugyanazt a fólia felhelyezést. A csempematrica ugyanis visszaszedhető a felületről, ha első nem sikerülne és újra pozícionálva ismét neki ragaszkodhatsz - ahányszor csak idegrendszered engedi. Így ez meghozza az önbizalmad és legközelebb azon kapod magad, hogy vagy a bejárati ajtódat fóliázod vagy a gyerekszobában dobod fel a dizájnt egy öntapadós tapétával.

Az öntapadós konyhai csempematrica tehát tényleg gyors és egyszerű módja annak, hogy felfrissítsd konyhád anélkül, hogy a bankot robbantanál. Ezek a öntapadós, ragasztható csempe fóliák számos színben és mintában kaphatók, könnyen felhelyezhetőek, és bármikor eltávolíthatóak vagy kicserélhetőek anélkül, hogy károsítanák az alapfelületet.

Ha tehát egy megfizethető konyhai megoldást keresel, fontold meg az öntapadós konyhai csempematricák használatát otthonodban.